Viski-ilta 10/2023

Turun Akateeminen Viskiseura

Viski-ilta 27.10.2023, 18:00

Isäntä: L.O.
Paikalla: L.O., LoW, T.J., T.S., J.G., H.L., V.H., D.S., T.M.
Viski avattu: 18:20
LoW saapui: 18.18

Penderyn Rich Oak Single Malt Welsh Whisky

Haju:
– Makea, kutsuva tuoksu. Seljankukka? V.H.
– Raikkaita hedelmiä, sitruksinen. Irlantilainen viski? D.S.
– Kuin 2-4 puupalkin päälle olisi kaadettu Jim Beam Honey LoW 18:25
– Kevyt siirappi, helposti juotava H.L
– Päron? T.J.
– Miellyttävä J.G.
– Tammi, vanilja, hedelmäisyyttä (päärynää), makea tuoksu L.O.

Maku:
– Makea, hunajaa LoW 18.25
– Lucky Charms H.L.
– Tasapainoinen, makeutta maussakin runsaasti. V.H.
– Paksu, öljyinen. Hedelmä. J.G.
– Tammea, pitkään viipyilevää makeutta ja puuta (tamminen kakkosnelonen) hunajainen, miellyttävän pehmeä enkä lisäisi vettä. Helppo ja ihan hyvä viski. L.O.
– Miellyttävä makeus ja pehmeys T.S.
– Ihan kuin olisin juonut tätä kymmenen kertaa aiemminkin LoW

Arvosanat: 3,5, 3,5, 2+, 3+, 4+, 3,5, 4-, 3,5, 4-
Keskiarvo: 3,5

Glendronach Port Wood Single Malt

Haju:
– Ylikypsiä viikunoita J.G.
– Karamelli ja toisen kerran karamelli. V.H.
– Käynyt hedelmä, tumma siirappi H.L.
– Suklaat, viikunoita  ja karamelliä L.O.

Maku:
– Karamelli, paksu ja pehmeä. Kohtalaisen viipyilevä. (avecina creme bruleelle, joka saattaa vaikuttaa asiaan). V.H.
– Kuiva, hedelmä, mallas H.L.
– Tunkkainen luumu J.G.
– Puuhun pinttynyt pihka T.S.
– Makia, mutta moniulotteisesti T.J.
– Kypsää hedelmää, luumu. D.S.
– Creme Brulee on parempaa kuin viski. Jälkiruoka pehmentää viskin luonnetta olennaisesti. D.S.
– Makea, kohtalaisesti viipyilevä, luumuinen, suklaata, vaniljaa ja kypsiä heldelmiä. Ihan mukavasti komplementoi creme bruleeta. Ei kuitenkaan tajunnan räjäyttävä, melko geneerinen. L.O.

Arvosanat: 3+, 3.5, 3-, 3+, 3,5, 3, 3+, 3.5, 3
Keskiarvo: 3+

Viski loppui: 23:15

Seuraavan illan isäntä: T.J.
Varaisäntä: D.S.

Vastaa