Viskiseuran säännöt

”What whiskey will not cure, there is no cure for.”

– Irlantilainen sananlasku –

AVS_monogrammi_1380x903_valkoinen

Viskiseuran päätöksenteko perustuu pääasiallisesti yksinkertaiseen demokraattiseen enemistöön. Jokainen kokoontuminen on päätöksentekokykyinen. Suurimmista viskiseuran toimintaan liittyvistä asioista neuvotellaan useasti, mökillä tai vuosijuhlissa. Viskiseuran Founding Fathers™ tai heidän senilöitymisensä jälkeen Founding Fathersin™ edustajat voivat järjestää myös kuukausittaisen kokoontumisen ulkopuolella olevia päätöksentekoon liittyviä tapaamisia. Näin tapahtui vuonna 2016, kun Turun Akateemisen Viskiseuran merkkiohjesääntö luotiin.

Tällä sivulla esitellään sellaisia sääntöjä, jotka löytyvät vuosien varrella tehdystä kirjanpidosta. Osa säännöistä on hioutunut vuosien saatossa ja poikkeaa alkuperäisestä kirjanpidosta. Osa säännöistä on kirjauspäivästään asti ollut hiottuja timantteja, kuten Founding Fathersin™ kirjaama sääntö ”Viskiä ei jätetä.”

Viskiseuran säännöt

 


§ Viski-ilta järjestetään kerran kuukaudessa yhden jäsenen luona.

§ Illan isäntä hankkii viskin ja jäsenet osallistuvat kustannuksiin kollektiivisesti.

§ Illan isäntä selvittää viskin taustoista ja esittelee juotavan nektarin.

§ Illan tarjoiluksi noin 1 litra viskiä. Osallistumisinnokkuudesta riippuen voi tarjota myös 2 kpl 0.7 litran pulloa. Suositus viski-illan hinnaksi on 10-15€ per osallistuja.
»Lisäys 1/2020: Illan isäntä voi halutessaan hankkia viskejä, joiden yhteiskustannus per osallistuja asettuu noin 20-25 euron tasolle. Näin pystytään takaamaan mielenkiintoiset viskit myös niihin kokouksiin, joissa osallistujamäärä jää tai uhkaa jäädä pieneksi. Päätöksen tarkoitus ei ole kannustaa ylilyönteihin, vaan poistaa painetta tehdä turhia kompromisseja sekä laajentaa mahdollisuuksia arvostella kiinnostavia viskejä.»

§ Viskiä ei jätetä.

§ Jäsen on velvollinen maksamaan osuutensa viskiin, mikäli ei ilmoita esteestä viikkoa ennen viski-iltaa. Viski-iltaan ilmoittautuminen on sitova.

§ Seuraavan illan isäntä valitaan aina edellisessä tapaamisessa.

§ Viskien arvioinnissa käytetään sanallisten arvioiden lisäksi numeroarvoasteikkoa 1-5, jota voi tarkentaa merkinnöillä (+, – ja ½).

§ Jääpalat ovat kiellettyjä viskissä.

§ Vuosijuhlissa tulisi olla puku päällä.

§ Uudet jäsenet kutsutaan seuraavaan kokoukseen ja katsotaan ovat he oikeasti kiinnostuneita. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen, jatkosta tulee maksaa jäsenmaksu.

§ Kaikki viskiseuralaiset kutsutaan jäsenen häihin.
» Lisäys 11/2019: Jos seuran jäsen ei kutsu kaikkia muita viskiseuran jäseniä häihinsä, hänellä on velvollisuus tuoda viskiseuran vuosijuhlille tai viskimökille yksi viskipullo. »
» Lisäys 11/2019: Jo naimisiin menneet jäsenet, jotka ovat jättäneet noudattamatta seuran sääntöä, voivat suhtautua takautuvaan sääntömuutokseen omantuntonsa mukaan. »

§ Isäntä huolehtii, että seuran sähköposti tarkistetaan jokaisessa viski-illassa.

§ Viskiseuran virallinen instagram-tili on @viskiseura. Instagram-tilillä julkaistaan kuvia vain viskeistä tai siihen liittyvistä objekteista. Ei tunnistettavia tai kasvokuvia. Viskiseuran virallinen hashtag on #viskiseura.

Viskiseuran merkkiohjesääntö

1§ Viskiseuran huomionosoituksia ovat ansiomerkki ja mestarisiepon arvonimi. Huomionosoituksia voidaan myöntää seuran vuosijuhlissa. Kunakin vuonna myönnettäköön huomionosoitus vain yhdelle ansioituneella viskiseuralaiselle.

2§ Ansiomerkki on seuran korkein huomionosoitus. Ansiomerkki myönnetään viiden vuoden välein seuran vuosijuhlissa. Sinä vuonna, jona ansiomerkki myönnetään, ei seuran vuosijuhlissa myönnettäkö muita huomionosoituksia. Ansiomerkki voidaan myöntää sellaiselle ansioituneelle seuran jäsenelle, joka edellisen viiden vuoden aikana on osoittanut erityistä aktiivisuutta viskiseuran toiminnassa, osoittanut herkistäneensä hienostuneet makunystyränsä turpeen eri vivahteille, tunnistaa Speysiden, Highlandin ja Islayn tisleet vaikka unissaan ja nauttii elämän vettä asianmukaisella kunnioituksella ja ammattitaidolla.

3§ Ansiomerkkiä tulee kantaa seuran vuosijuhlissa. Muissa merkin arvolle sopivissa tilaisuuksissa kantaminen on sallittua.

4§ Mestarisiepon arvonimi voidaan myöntää kolmen vuoden välein seuran vuosijuhlissa. Arvonimi voidaan myöntää sellaiselle aktiiviselle viskiseuran jäsenelle, joka löytää viskeistään vivahteita muistakin pähkinöistä kuin honey nutseista, nauttii viskinsä mieluiten Johhny Cashin seurassa takkatulen ääressä nahkasohvalla ja joka on muuten osoittautunut mielenlaadultaan sopivaksi.

5§ Huomionosoitusten myöntämisestä vastaavat kaikki edelliset ansiomerkin ja mestarisiepon arvonimen saajat yhdessä Founding Fathersien kanssa. Kaikki seuran jäsenet voivat ehdottaa huomionosoitusten saajia.

6§ Mikäli Founding Fathers onnistuvat liuottamaan aivosolunsa elämän veteen eivätkä ole kykeneväisiä valintaan osallistumaan tai ovat muuten senilöityneet, päätettäköön tämän ohjesäännön muuttamisesta viski-illassa.

7§ Viski on loppu.